Menu / Navigatie

 

Dickens komt tot leven in Deventer
De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 16 en zondag 17 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de 27e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 135.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. De geur van punch, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Toegang Dickens Festijn

De toegang is gratis. Let op: toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid.

Speel je Wijs

De winkel is tijdens Dickens gewoon geopend. Natuurlijk doen wij met dit fantastische feest mee, want voor ons is dit het hoogtepunt van het jaar. De geweldige sfeer, warmte en gezelligheid is uniek. Het wordt een onvergetelijke dag.

Praktische Informatie / Bereikbaarheid

Komende met auto vanaf de A1 volgt u de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein, inclusief pendelbusvervoer naar het centrum. De pendelbussen rijden van 8.30-18.30 uur (€ 9 / auto). In de binnenstad is onder meer de Centrumgarage (Op de Keizer 1, achter de HEMA) op zaterdag 16 en zondag 17 december geopend (24 uur per dag, 7 dagen in de week open). Voor meer parkeerplaatsen rondom het centrum: volg de parkeerroute o.a. naar de parkeergarage Boreel.  

Fietsen kunnen gestald worden in de bewaakte fietsenstalling aan Op de Keizer (achter de HEMA) en op het Lamme van Dieseplein tussen 8.45 en 17.30 uur. Ook zijn er extra (onbewaakte) fietsenstallingen aan de Gedempte Gracht.

Deventer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. NS zet beide dagen langere treinen in van en naar Deventer. Aangeraden wordt dan ook om met de trein naar Deventer te komen. Vanaf het NS- en busstation is het slechts 3 minuten lopen naar de binnenstad en het Bergkwartier. Voor meer informatie en reistijden zie: www.ns.nl of tel. 0900 9292 (€ 0,70 ct/pm).  Verder rijden tussen 9.00 en 18.00 uur de Sprinters tussen Apeldoorn en Almelo twee keer per uur in plaats van één keer per uur.

 

Voetveer (Worp en IJsselhotel)
Het pontje vaart op 16 en 17 december van 9.00-23.00 uur.

© 2014 - 2018 Speelgoedwinkel Speel je Wijs Deventer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel